Edvind og Krapylerne

 

En hylende morsom

letlæsnings-

serie for 3.-4. klasse

Edvind er en GOD dreng. Faktisk så god, at han aldrig siger, hvad han mener eller føler. For det kunne være uhøfligt. Og måske ligefrem gøre andre kede af det.

 

 

Så da Edvinds far får en ny kæreste, får Edvind ikke rigtig sagt til hende, at han er for stor til at gå i seng kl. syv. Eller at han ikke har lyst til at gå med hendes lille, grimme hund, som tisser på hans værelse og tager hans plads i sofaen.

 

Faktisk tænker han slet ikke over, hvor irriterende de ting er, før en gruppe af små, pruttende, larmende og dødsens ærlige  mænd flytter ind under hans seng. Og pludselig bryder krigen ud – mod FJENDE NR. 1…

”Stop nu!”. Edvind går helt hen til bålet. ”I skal ikke spise hunden eller rotten. Eller hvad I kalder den”


”Det gør vi da heller ikke”. Den Der Bestemmer lægger mere brænde på.

 

”Hvad laver I så?” Edvind peger på Elton. Den hænger stadig på grenen.

 

”Vi steger den bare”

”Edvind!” råber Tina.  Det løber koldt ned ad ryggen på Edvind.  ”Hun må ikke komme herind!” råber han panisk. 

 

”Godt, min dreng! Endelig forstår du det” siger Den der bestemmer og nikker til ham.  ”Man skal ikke lade fjenden vade ind og ud af sit territorium”. 

 

Der er tumult.  Mændene stormer rundt. Edvind kan ikke se, hvad de laver.

 

”Roser og rosiner!” råber Den der bander. For det er de to værste ord, han lige kan komme på. En krig bryder ud, for de andre synes, det er et fint kampråb.  Og sådan et skal man ikke lade gå til spilde. 

 

”Det var dråben!” hører han Tina råbe. Der bliver taget i håndtaget, men det ser ud til, at døren binder. Edvind når ikke at finde ud af hvorfor, før han kaster sig ud ad vinduet i panik.