Tålmodighed, selvværd og relationer

Jeg har lige set et interview omkring generationen Millenials og deres udfordringer:

INTERVIEWET (18 min.) – Scroll ned til videoerne og se videoen: THE MILLENIAL QUESTION

Etnografen Simon Sinek har undersøgt virksomheder og godt lederskab, og derigennem stødt på udfordringer med den nyeste generation på arbejdsmarkedet – “The Millenials”. Selvom der her er tale om børn, der er født omkring årtusindskiftet, er udfordringerne stadigt gældende for de elever vi har i skolen i dag. Skift arbejdspladsen ud med klasseværelset og lederen ud med læreren, så er interviewet bestemt relevant på din dagsorden til næste teammøde.

Jeg hæftede mig ved tre hovedpunkter i interviewet:

  1. Øjeblikkelig tilfredsstillelse
  2. Manglende selvværd
  3. Manglende meningsfulde relationer

Jeg håber du ser interviewet, for jeg vil ikke referere det her, når det kun tager 18 min. at se. Men jeg mener bestemt at “The Millenial Question” ikke kun er et spørgsmål, som ledere i virksomhederne er nødt til at tage alvorligt, men også os som lærere i skolen. Jeg vil meget gerne høre dine idéer til, hvordan vi sammen hjælper vores elever til nogle sunde kompetencer indenfor de ovenstående områder. Skriv en kommentar så vi kan blive klogere sammen.

I mit næste nyhedsbrev vil jeg vedhæftet pralemærket “vedholdenhed” fra materialet 24 karakterstyrker – mod og menneskelighed. Det er i hvert fald et mærke, som jeg vil komme til at tale mere med mine elever om i fremtiden.

Materialet 24 karakterstyrker – mod og menneskelighed

Teacherspayteachers

Bubbleminds